massagevormen

Zoals al eerder aangegeven zijn lichaam en geest met elkaar verbonden. Verhoogde spierspanning is vaak stress gerelateerd. Stress is een natuurlijke en zeer nuttige reactie van het lichaam. Aanhoudende stress echter is uitputtend en levert op den duur allerlei vervelende klachten op: pijn in hoofd, nek, schouders, rug, verhoogde bloeddruk, etc.

Het noodzakelijke evenwicht tussen werken en rusten is verstoord. Het uitgangspunt voor elke massage is dan ook ontspanning van lichaam en geest. Pas dan kan herstel intreden.
De behandeling bestaat voornamelijk uit een combinatie van shiatsu ryoho en klassieke massage.
Desgewenst kunnen in overleg de overige massagevormen ingezet worden.

Klik op onderstaande items voor meer info.

In de westerse wereld de meest bekende massagetechniek, waarbij het accent ligt op behandeling van spieren, pezen en weefsel.

Tijdens de ontwikkeling van het ruggenmerg wordt deze onderverdeeld in segmenten. Elk segment bestaat uit ingewanden, huid, spieren en skelet waartussen onderlinge relatie en interactie bestaat. Bij de segmentale massage maken we hier gebruik van. De handgrepen zijn erop gericht om een verstoord evenwicht binnen een segment middels stimulatie aan te zetten tot herstel.

Een zachte behandelvorm met een diepe interne werking, welke wordt verkregen door het ritmisch bewegen van het lichaam (het pulsen).

Een rustgevende voetmassage om even uit het hoofd te komen, waarbij door middel van het behandelen van de reflexzones indirect het hele lichaam behandeld wordt.

Shiatsu Ryoho , letterlijk vertaald "vingerdruk therapie", is een massagetechniek waarbij oost en west samen komen. De therapie is ontwikkeld door de Japanner Namikoshi en gebaseerd op zowel de oude Chinese geneeskunst, als de westerse kennis van anatomie en fysiologie.
De drukpuntmassage heeft een positieve invloed op het stromen van de energie via de meridianen, door het stimuleren van tsubo’s (toegangspoorten op de energiebanen).
Tevens wordt door prikkeling van neuromusculaire punten het Centraal Zenuwstelsel beïnvloedt, waardoor pijnklachten die zijn ontstaan door spierspanning af nemen.

Veel mensen hebben een beenlengteverschil. Niet vanwege hun botstructuur, maar door gedeeltelijke ontwrichting van het enkel-,knie- of heupgewricht. Dit heeft scheefstand van het bekken tot gevolg met een domino-effect naar de rug- en nekwervels, met bij komende klachten.

De Dornmethode is een manier om het beenlengteverschil met de daaruit voortvloeiende gevolgen te corrigeren. Dit gebeurt in samenwerking met de cliënt, op een zachte en dynamische manier. De cliënt wordt ook geleerd hoe in het vervolg het ontstaan van het beenlengteverschil kan worden voorkomen.

Bij deze behandelvorm wordt een cup vacuüm op de huid aangebracht waardoor de huid plaatselijk gelift wordt. Dit verbetert de circulatie in haar- en lymfevaten, het bevordert de doorbloeding in spieren en vermindert de druk op pijnreceptoren.

Bij stoelshiatsu ontvangt u zittend (gekleed) op een ergonomische stoel een effectieve drukpuntmassage van nek, schouders, armen, handen en rug. Een mooie kennismaking met massage wanneer u liever gekleed blijft.